Smør på Mimi Sennepssaus på hamburgerbrødet. Legg på en skive tomat (gjerne to).
Stek hamburgeren slik du liker den – råd, medium eller godt stekt.
Legg den på tomaten og legg rikelig med syltet rødløk på.
Ta ei god skje med Mimi Nordlyssennep på, og en liten persillekvast!
Ønsker du den litt mildere så bruk Mimi Sterk sennep.
Fiskesaus med
Mimi Havsennep
INGREDIENSER
2-3 ss smør
2 ss hvetemel
Kokende fiskekraft eller 1 terning Fiksebuljong blandet med 5-6 dl Kokende vann.
3-4 ss Mimi Havsennep
Salt og pepper
Litt sitron
FREMGANGSMÅTE
Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel. Spe med kraft eller buljong.
Kok opp, og ha i Mimi Sennepssaus. Smak til med salt og pepper.
Skjær opp hvalkjøttet når det er halvfrossent – da blir skivene tynnest og finest.
Legg opp på fatet med speket hvalkjøtt, en ss rømme, en ss Mimi Havsennep og litt rogn.
Pynt med litt gressløk. Serveres sammen med Mimi Glutenfritt flattbrød.
Sushi med
Mimi Havsennep
INGREDIENSER
Sushiris:
350 gr ukokt sushiris
2 ss sukker
0,5 ts salt
0,5 dl riseddik
Nigiri: 400 g laks Sushiris
Mimi Havsennep
Rogn
Tilbehør til sushi:
Soyasaus
Syltet ingefær
Wasabi
Mimi Havsennep
FREMGANGSMÅTE
Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Smak til risen med sukker, riseddik og salt.
Skjær fisken i tynne skiver.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene. Legg litt Mimi Havsennep på risballen og legg så fileten over risballen. Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat. Ta litt Mimi Havsennep og stryk over nigiribitene. Pynt gjerne med rogn.
Server med soyasaus, Mimi Havsennep, wasabi og ingefær.
Del din personlige Mimi oppskrift
Har du en Mimi oppskrift du ønsker å dele med andre? Da setter vi stor pris på om du vil kontakte oss på e-post eller sosiale medier.