Delikat tilbehør løfter
smaken til himmels! 

Her finner du et lite utvalg av våre beste oppskrifter.

Rekesmørbrød

Godt brød
Smør
Ferske reker
Mimi Aioli
Sitronpepper
Nyt en smak av sommer og sol! 

Sylte med
Mimi Julesennep

God brød
Smør
Sylte
Mimi Julesennep!
En smak av jul! 

Gravet laks med
Mimi Sennepssaus 

Godt brød
Smør
Gravet laks
Mimi Sennepssaus
Velbekomme!  

Rundstykke med
Mimi Sennepssild 

Nybakt rundstykke eller brød
Godt smør
Mimi Sennepssild
Så godt og så enkelt! 

Pai med Mimi Aioli

Når du serverer en nylaget pai passer Mimi Aioli perfekt.
Når det serveres tapas eller koldtbord så er Mimi Aioli et godt suplement til både godt brød, reker, pai og andre småretter. 

Ost med
Mimi Midnattsol

Hva skal du ha til et kosemåltid med ost, godt brød og te eller vin?
Mimi Midnattsol passer godt til gode oster. Den er spennende på smak og ser helt rå ut!  

Guris hamburger med Mimi Nordlyssennnep

INGREDIENSER
Grov hamburger
Grovt hamburgerbrød
Tomat
Syltet rødløk
Mimi Sennepssaus
Mimi Nordlyssennep
Persille  

FREMGANGSMÅTE
Smør på Mimi Sennepssaus på hamburgerbrødet. Legg på en skive tomat (gjerne to).
Stek hamburgeren slik du liker den – råd, medium eller godt stekt.
Legg den på tomaten og legg rikelig med syltet rødløk på.
Ta ei god skje med Mimi Nordlyssennep på, og en liten persillekvast!
Ønsker du den litt mildere så bruk
Mimi Sterk sennep. 

Fiskesaus med
Mimi Havsennep  

INGREDIENSER 
2-3 ss smør
2 ss hvetemel
Kokende fiskekraft eller 1 terning Fiksebuljong blandet med 5-6 dl Kokende vann.
3-4 ss Mimi Havsennep
Salt og pepper
Litt sitron  
FREMGANGSMÅTE 
Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel. Spe med kraft eller buljong.
Kok opp, og ha i Mimi Sennepssaus. Smak til med salt og pepper.
Litt av kraften kan byttes ut med hvitvin.
Smak til med sitron, salt og pepper.
Serveres gjerne til bakt eller stekt fisk.

Speket hvalkjøtt

INGREDIENSER 
Speket hvalkjøtt
Mimi Havsennep
Rømme
Rogn
Gressløk
Mimi Glutenfritt flatbrød  
FREMGANGSMÅTE 
Skjær opp hvalkjøttet når det er halvfrossent – da blir skivene tynnest og finest.
Legg opp på fatet med speket hvalkjøtt, en ss rømme, en ss Mimi Havsennep og litt rogn.
Pynt med litt gressløk. Serveres sammen med Mimi Glutenfritt flattbrød.

Sushi med
Mimi Havsennep 

INGREDIENSER 
Sushiris:
350 gr ukokt sushiris
2 ss sukker
0,5 ts salt
0,5 dl riseddik 
Nigiri:
400 g laks
Sushiris
Mimi Havsennep
Rogn  
Tilbehør til sushi:
Soyasaus
Syltet ingefær
Wasabi
Mimi Havsennep  
FREMGANGSMÅTE 
Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Smak til risen med sukker, riseddik og salt.
Skjær fisken i tynne skiver.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene. Legg litt Mimi Havsennep på risballen og legg så fileten over risballen. Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat. Ta litt Mimi Havsennep og stryk over nigiribitene. Pynt gjerne med rogn.
Server med soyasaus, Mimi Havsennep, wasabi og ingefær.

Del din personlige Mimi oppskrift

Har du en Mimi oppskrift du ønsker å dele med andre?
Da setter vi stor pris på om du vil kontakte oss på e-post eller sosiale medier.