Lokalmatbedrift med
sans for gode smaker!

Arctic Mustard har vært en familiebedrift som nå drives av Karsten Johan Nestvold.
 Mor og far begynte sennepssausproduksjon ved
sitt gårdsbruk i Verdal i Nord-Trøndelag i 1994. Da mor ble 78 år og ville pensjonere
seg, etablerte vi Arctic Mustard AS i 2014. Bedriften er i Bodø, mens produksjonen
av våre produkter gjøres av BeiarVekst AS – en attføringsbedrift i Beiarn.
De produserer alle Mimi-produktene på vegne av oss.    
I de senere årene har vi utviklet flere spennende og ikke minst utsøkte
produkter, slik som Mimi Sterksennep, Mimi Julesennep og Mimi Aioli,
for å nevne noen. Vi har et tett og godt samarbeid med Beiarlefs` AS
som har har utviklet og produserer Mimi Glutenfritt Flatbrød.
Vi leverer både til butikker, restauranter og til private.   

Les mer om Arctic Mustard AS sitt samfunnsansvar

Bjørg-Julie Nestvold

Opphavskvinnen

1950 Det var en gang …

...en sennepssaus. Dette er året mormor Inga Emelie Hoel Woll utvikler
sin sennepssaus – sennepssausen som nå er hjertet i familiebedriften. 

1994

Sennepssauseventyret starter for alvor

Ekteparet Kjell Johan og Bjørg Julie Nestvold etablerer gårdsbutikken «Gårdsbua» med salg av blant annet rakfisk, og selvfølgelig
sennepssaus som raskt blir svært populær hos kundene.

1995
Gründere

Nå blir det bygget egnet og godkjent kjøkken på gården. Ekteparet
Nestvold står selv for produksjonen og for salg. Produksjonsvolumet
øker med spekemat og sylteproduksjon. Med spekemat og sylte laget
på gammeldags måte kommer sennepssausen helt til sin rett. 

2001
Sennepssausen blir lansert i utlandet

Ekteparet Nestvold deltar på Grüne Woche i Berlin og presenterer sennepssausen. De deltar også på julemesser og julemarked
i både Norge og i utlandet. På julemessene får de faste
kunder som kommer år etter år for å kjøpe sennepssausen.  

2003
Bondens Marked

Kjell Johan Nestvold er med å etablere Bondens Marked i Norge.
På Bondens Marked har Bjørg Julie og Kjell Johan egen stand og
selger sin lokalproduserte mat: spekemat, sylte, grønnsaker og
selvfølgelig – sennepssaus. Etterspørselen etter gårdens produkter
øker og de må leie inn arbeidskraft for å få produsert nok. 

2007
Ny epoke i nye omgivelser

Bjørg og Kjell Johan selger gården til sin eldste sønn, og avslutter
dermed Gårdsbua og all matproduksjon – bortsett fra sennepssausen! Sennepssausen leveres til flere lokale matbutikker i Trøndelag,
på Helgeland og fiskebutikker i Bodø og Stavanger. 

2014
Familiebedrift

Bjørg Julie, som ble enke i 2010, vil i en alder av 78 år
pensjonere seg, og barna tar over sennepssausen. Vi er tre
søsken bosatt i Bodø: Karsten Johan, Torunn Kristin og Guri Bergliot.
Sammen med våre familier etablerer vi firmaet Arctic Mustard AS.
Vi ønsker å videreføre eventyret til våre foreldre.  

17. OKTOBER 2014
Produksjon i Beiarn

BeiarVekst AS – en attføringsbedrift lokalisert i Beiarn – starter opp produksjonen av sennepssausen på vegne av Arctic Mustard AS.
De går i lære hos Bjørg Julie, og samarbeidet blir vellykket. 

Mimi Sennepssaus

Bjørg Julie er blitt kalt Mimi av sine barnebarn – og vi ønsker å knytte sennepssausen nærmere til opphavskvinnen og gründeren. 1. desember 2014 ble nytt design lansert overfor våre samarbeidspartnere, kunder og interessenter. I 2014 omsettes sennepssausen for 1,2 mill netto de første 5 driftsmånedene, 0,4 mill i Trøndelag og 0,8 mill i Nordland. 

2015
Et spennende år

Vi starter produksjon av vår egen Aioli. Den blir utviklet i
samarbeid med den anerkjente kokken Svein Kristian Malin,
ved gourmetrestauranten Lyst På i Bodø. I tillegg utvikler
vi Mimi Julesennep – julestemning på glass! 
Dyrking av egne sennepsfrø er i gang i samarbeid med
bønder i Beiarn, Meløy og Nesna.  
Hurtigruten har blitt en god kunde. Hurtigruten har lansert
sitt nye konsept «Coastal Kitchen». Våre produkter
Mimi Sennepssaus og Mimi Sterk sennep leveres på kaia
i Bodø til alle de 11 Hurtigrutene som seiler opp og ned vår
langstrakte vakre kyst. Sennepssausen er å finne
på frokostbordet og lunsjbordet ombord. 

2016
Utviklingen fortsetter

Vi er nå inne i vårt andre år som ny bedrift, og vi fortsetter
utviklingen av nye produkter, blant annet Mimi Havsennep,
hvor tang er en viktig bestanddel. Vi utvider vår aktivitet på
messer rundt om i Norge. Vi har deltatt blant annet på Jul i Vinterland
i Oslo, Matstreif i Oslo, Bergen Matfestival, SMAK i Tromsø,
Gla Maten i Stavanger og Dyrskun i Seljord. Mimi Havsennep
ble forøvrig kåret til årets matprodukt på Dyrskun i
Seljord dette året. Stor stas!  

2017
Nordlyssennep blir til

Året startet med utvikling av en sterkere sennep som våre
gode kunder har etterspurt. Nordlyset gir sterke opplevelser,
og derfor har vi kalt vår nye sennep for Mimi Nordlyssennep.
Slik nordlyset gir en sterk visuell opplevelse, gir
denne sennepen en sterk smaksopplevelse. 

2018/2020
Utvikling, innovasjon og utfordringer

Vi satser på julemarked i Trondheim og Bergen samt å delta
på matmesser rundt om i landet. Samtidig etablerer vi
samarbeidsrelasjoner med lakseprodusenter både i Nordland og
i Trøndelag. Vi satser på demoer i butikker – kundene må få en
smak av våre produkter. Vi er altid parat til å gi en smak
og en hyggelig sennepsprat! 
Vi tester ut nye satsingsområder med Mimi Midnattsol
som er en akevittgelé med sennepsfrø og Mimi Sennepssild
som omsetter godt, særlig frem mot jul! 
Så kom Covid-19 som satte en stopper for messer og
demoer i butikker. Vi har jobbet godt og nært med
spesialgrossisten og andre butikker. Vi er svært stolte
over å være en Matskatt hos Meny-kjeden.  

Arctic Mustard AS Samfunnsansvar

Inkluderende arbeidsliv

Arctic Mustard fremmer Inkluderende arbeidsliv og er svært fornøyde
med at BeiarVekst AS i Beiarn produserer våre «Mimi produkter».
BeiarVekst AS tilbyr tilrettelagt arbeid til personer med nedsatt
arbeidsevne gjennom arbeidsmarkedstiltaket VTA (varig tilrettelagt arbeid). Ansatte i BeiarVekst AS har ryddige arbeidsforhold, jobber dedikert
og med høy kvalitet. 

Mange av oss har utfordringer som må håndteres. Noen har flere
enn andre. De fleste har likevel stor arbeidsevne og lyst til å delta i samfunnslivet. Det som må til kan være litt ekstra tilrettelegging,
god støtte og veiledning og vilje til å satse på folk. De som produserer
våre «Mimi produkter» gjør en flott jobb og er uunværlige for oss
i Arctic Mustard AS. Vi er derfor svært glad for å kunne være med
på å gi arbeid til personer som trenger noe tilrettelegging. 

Miljø og bærekraft

Arctic Mustard AS ønsker å bidra til å utvikle bærekraftige produkter
og mer kortreist mat. Derfor satser vi på lokale råvarer og nordnorske leverandører så langt vi kan 

Vi ønsker å drive vår bedrift på en økonomisk ansvarlig og bærekraftig
måte. Det innebærer å bidra positivt i lokalsamfunnet. Mange av våre
kunder er små lokalmatprodusenter og lokalmatbutikker rundt om
i landet som kan ha sårbar økonomi i perioder. Etter 12. mars 2020 og
Covid-19 ble hele Norge preget av usikkerhet om fremtiden. Det gjelder også små bedrifter som oss. Har noen betalingsproblemer så tar
vi kontakt, og forsøker å finne vi en løsning. 

Vår produksjon er i Beiarn kommune, naboen til vår hjemkommune.
Vi har gjennom vårt salg- og markedsarbeid satt Beiarn på lokalmatkartet.
Vi har et godt og forpliktende samarbeid med annet næringsliv i Beiarn
i et næringsnettverk. Dette er med på å sikre arbeidsplasser
og aktivitet i kommunen. 

Arctic Mustard AS Matsikkerhet

  • Trygg mat er høyt prioritert, hvor internkontroll og dokumentasjon
    er en sentral del av vår produksjon. 

  • Trygg mat starter allerede før vi kommer på jobb, til produktet
    er ferdig produsert og sendt ut til våre kunder. 

  • Trygg mat er kartlegging av risiko, gode rutiner og prosedyrer i
    alle ledd slik at produktet har riktig kvalitet og samsvarer med
    den smaksopplevelsen vi ønsker forbrukeren skal oppleve.

Smakelig måltid!

Styret i Arctic Mustard AS


Karsten Johan Nestvold

Karsten er gründer og majoritetseier i Arctic Mustard. Karsten har pga sykdommen parkinson betydelig redusert arbeidsevne, men bruker sin kapasitet og engasjement for å være med å utvikle bedriften. Han er et viktig bindeledd med BeiarVekst AS som produserer våre produkter.

Karsten er samboer med Elisabeth og har 4 barn og 3 barnebarn. Han er eldst av oss søsken som eier og driver Arctic Mustard. Karsten er utdannet næringsmiddelteknolog, og har videreutdanning fra BI, og har Master of Management.

Han har jobbet i oppdrettsnæringen i mange år, og har vært administrerende direktør i Nova Sea. Karsten har også vært administrerende direktør i Innovasjon Norge, Nordland i 8 år.

Karsten besluttet å slutte i Innovasjon Norge på grunn av helsemessige årsaker. Helseutfordringene innebærer at han trenger å styre dagene sine selv, avhengig av dagsformen. På tross av sykdommen har han stor skaperkraft og entusiasme. Karsten er en sterk pådriver for å utvikle selskapet og å utvikle produktporteføljen vår. Han har nok arvet mor og fars gründergener! 


Frank Arne Rasmussen

Styremedlem og eier 2% av selskapet.

Frank Arne er en stødig sparringspartner og håndterer regnskapet for oss. Til daglig jobber han for Ever AS som også er vår samarbeidspart på økonomistyring og regnskap. 

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om vår drift

Kontakt